wtorek, 28 lipca 2015

Bagietka faszerowana-przekąska w 5 min


pycha,zrobiłam ją błyskawicznie,i nie mogłam się nią najeść,oczywiście składniki można zmienić według uznania i upodobań,ja użyłam mojej ulubionej kombinacji składników,zapraszam do wypróbowania...

SKŁADNIKI:
bagietka,salami,ser żółty,masełko czosnkowe(ja kupiłam w lidlu),
zioła prowansalskie
nie piszę ilości,bo jest ona zależna od tego jaką długą bagietkę będziecie mieć i jak gęsto ją ponakrajacie
PRZYGOTOWANIE:
bagietkę ponakrajać w poprzek nie do końca,w powstałe nacięcia powkładać,plasterek masła czosnkowego,ser żółty i salami,posypać ziołami i zapiec w piekarniku od rozpuszczenia sera-ja piekłam w 200 stopniach ok 10 min
smacznego!!!






pychotka i na gorąco i na zimno.....

6 komentarzy

  1. To coś dla naszego syna;) On kocha bagietki:))) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł! pożyczam:) wyjeżdżamy na camping-będzie w sam raz na przkąskę,powinno się udać zapiec na grilu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne,tylko zawiń w folię aluminiową i obróć ze dwa razy w trakcie pieczenia-będzie pyszne

      Usuń
  3. Super przepisy,będę częściej teraz zaglądać

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!